Kontaktní kampaně mají velký význam

Autor: MěV KSČM Brno <kscm(at)kscm-brno.cz>, Téma: Aktuality a novinky, Vydáno dne: 22. 02. 2010

S prohlubující se ekonomickou krizí rostou preference KSČM, proto nervózní političtí protivníci zesilují svůj protitlak. I ČSSD vymýšlí fígle, jak přetáhnout voliče. Nejdůležitější je kontaktní kampaň komunistů s lidmi na ulici s výměnou informací, co lidé chtějí a jak jim může KSČM pomoct. Na sobotní okresní konferenci KSČM Brno-město na to upozornila místopředsedkyně ÚV KSČM Věra Žežulková. Podtrhla, že většina lidí, kteří vstupují do KSČM, chtějí pracovat, dostat konkrétní úkoly, aby se cítili být užiteční. V Brně ocenila formy spolupráce s mladými lidmi prostřednictvím internetu. Popřála 1930 brněnským komunistům překonat drobné kontroverze, aby Brno ve státě ještě více stranicky zvýraznili.

Novým neuvolněným předsedou brněnské městské organizace KSČM zvolili delegáti městského zastupitele Ladislava Býčka. Ten vstoupil do řeky, která bude mít dravý proud a je na něm, jak jej usměrní. Býček avizoval nový styl práce levice v Brně. Město je politicky pravicové s fašistickými výstřelky, což i vedení ČSSD na magistrátní radnici podle něj vyhovuje. Býček slíbil větší pomoc městského výboru strany základním organizacím, zastupitelům a s KSČM sympatizujícím organizacím. Například 6000 členům Českého zahrádkářského svazu, Výboru národní kultury, Levicovému klubu žen Dobromysl, Společnosti česko-kubánského přátelství, organizacím volnočasových aktivit a sportu atd.

Za kandidáta KSČM pro senátní  volby v obvodu č. 58 navrhla konference Daniela Boreckého, jihomoravského krajského a brněnského městského zastupitele, člena České geografické společnosti.

Odstupující předseda městské organizace Jan Satoria ve zprávě o činnosti zmínil, že ve městě se zvyšuje počet sympatizantů. Ti při volbách dávají komunistům pět až šestkrát více hlasů,  než kolik je v Brně členů KSČM. Zdůraznil, že nově příchozí členové musí dostávat v ZO úkoly a funkce. Jsou-li pouze trpěni do počtu, zatrpknou a odcházejí. Také poděkoval komunistům a sympatizantům v Brně za politickou práci v nedemokratických podmínkách s projevy hysterie antikomunismu.

Delegátka Anna Štofanová  hovořila o činnosti mladých lidí ve straně, kteří chtějí  pracovní styl změnit k efektivnějšímu ovlivňování  kapitalistické společnosti. Zástupce Komise mládeže v Brně  Jiří Hráček upozornil, že mladí komunisté mají stejný cíl, jako komunisté senioři. Mají co nabídnout, avšak musejí dostat k práci šanci. Jsme často mezi lidmi v ulicích, kde děláme práci, o které si myslíme, že má smysl, řekl Hráček. Instruktor ÚV KSČM Vladimír Sácký připomněl, že ve společnosti vládne bezmocnost, zklamání a apatie lidí. A je nutné jim vysvětlovat, že jedině KSČM může změnou rozpočtu a zákonů posunout tuto zemi tam, kde má být a kde nebudou sociálně zbídačení obyvatelé.

Václav Žalud