ARCHIV - VOLBY 2016

KSČM povede kampaň v ulicích jihomoravských měst a obcí. Slušně a věcně!

BRNO - Brněnská městská organizace KSČM zahájila shromážděním občanů v parku na brněnském Moravském náměstí předvolební kampaň komunistů v Jihomoravském kraji.

Předseda Městského výboru KSČM v Brně Martin Říha na pvním setkání ke krajským a senátním volbám uvedl, že mnozí političtí soupeři slibují vzdušné zámky, ale už neříkají, jak se k nim mají lidé dostat. Za vším máme hledat poctivou práci. Současní komunističtí zastupitelé a jediný senátor za tuto stranu dokázali, že vědí, jak na to.

Říha v projevu dále zdůraznil, že "guru hnutí ANO 2011 Andrej Babiš vytýčil jasný cíl - ovládnout v ČR krajské vlády. K tomu používá prostředky na pokraji politické korektnosti a slušnosti, jako např. v kauze k Michalu Haškovi. Komunisté se k takovým metodám nikdy neuchylují. Svoji politiku směřují k uspokojení potřeb obyčejných lidí, aby měli spokojený, klidný život.

S tím souvisí i brněnská zvláštnost - vyhlášené místní referendum o poloze nového hlavního vlakového nádraží. Městský výbor KSČM se tímto mnohaletým problémem zabýval a konstatuje, že si je vědom nedostatků chystaného všelidového hlasování Brňanů. Nemůže doporučit členům i příznivcům KSČM jak hlasovat. Otázky referenda jsou nejednoznačné a nejasné! Nemůže proto doporučit občanům účast v tomto hlasování s vědomím, že tím občan vzdává svého práva na spolurozhodování."
Brno má mnoho problémů řešitelných z vyšších pozic státní správy. Zejména v dopravě, životním prostředí, ale hlavně jde o sociální problémy občanů. Jak na to - představili posluchačům ve volebním programu městské organizace KSČM její kandidáti do Zastupitelstva Jihomoravského kraje.

Místopředseda ÚV KSČM Josef Skála na předvolebním setkání v Brně se vyslovil k číslům za statistiky, že dva miliony lidí, tedy 20 procent obyvatel státu, je v exekuci. Žije se tedy lidem líp, jak tvrdí někteří? Skála připojil, že 63 procent lidí v ČR se bojí věcí, které souvisejí s jejich zdravotním stavem, ztrátou zaměstnání, strach mají z terorismu, z migrační vlny a bojí se chudoby. Pod hranicí chudoby žije v ČR 1,5 milionu lidí. Většina občanů si životem v obnoveném kapitalismu nepolepšila. Stačí srovnat ceny základních potravin, vody, elektřiny, služeb a dalších tehdy a nyní. Nájemné z bydlení se zvýšilo až na padesátinásobek. Mají lidé po 27 letech od převratu třicetkrát až padesátkrát vyšší platy, tedy 50 až 70 tisíc korun měsíčně?

"Neprivilegovaných lidí se zastává jen KSČM. V zemích NATO žádná jiná podobná strana neexistuje. KSČM má své členy v devíti krajských vládách. Komunističtí zastupitelé prokázali, že umějí spravovat tuto zemi poctivě, spravedlivě, kvalifikovaně a nezkorumpovaně. Protože nálady lidí se rychle vyvíjejí, přibývá obav, rozčarování, zklamání. frustrace, zoufalství. Komunisté musejí udělat vše pro to, aby se mluvčí této zklamané většiny nestali těmi, kteří nabízejí lidem "řešení" zjednodušená, populistická, někdy politicky nahnědlá. To je velký úkol KSČM, je to závod s časem! Opoziční role členů KSČM je dvojrole - v krajských volbách obhajují své dosavadní pozice ve kterých dokázali, že to umí jinak, než vládnoucí pravice. A přitom je potřeba, aby se stali skutečným mluvčím zklamané většiny lidí a nabízeli jí řešení, která nejsou bohapustá demagogie, aby v tomto úsilí předběhli pravici." vyložil postup Skála.

Lídr pro volby do krajského zastupitelstva Ivo Pojezný zdůraznil, že KSČM bude vést kontaktní kampaň. „Kandidáti během krajské štafety navštíví všechny okresy v rámci Jihomoravského kraje,“ sdělil Pojezný. Kandidáti KSČM budou využívat tiskoviny v podobě volebních Haló novin, letáků a drobných propagačních předmětů, doplněné jak o tištěnou inzerci, tak o inzerci internetovou. „O svých programových cílech diskutujeme s občany také na sociálních sítích,“ doplnil Pojezný s tím, že KSČM se snaží komunikovat s lidmi pomocí všech dostupných informačních kanálů. Kampaň by měla být hlavně slušná a věcná, bez nepodložených útoků na konkurenční politické subjekty. „My se zaměřujeme na nabízení řešení problémů, které občany našeho kraje trápí, nikoliv na bezpředmětné a nikam nevedoucí politické hašteření. Můžu slíbit, že jako vždy takovou kampaň povedeme i letos,“ řekl Pojezný.

Uplynulé volební období v Zastupitelstvu Jihomoravského kraje z pohledu programu KSČM zhodnotil Stanislav Navrkal, dvojka na krajské kandidátce. Navrkal připomněl, že – stejně jako v minulém volebním období – se na tvorbě volebního programu podíleli občané z celého kraje, a tak obsahuje řešení nejpalčivějších problémů, které občany Jihomoravského kraje trápí. Ať už jsou to dopravní otázky, sociální oblast a další. Tiskové konference k zahájení volební kampaně se účastnil také člen nejužšího vedení KSČM a předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik. Ten mj. uvedl, že poctivá správa kraje je jednou z priorit KSČM jako takové a připomněl úspěchy, kterých dosáhli zástupci KSČM v krajských koalicích a zastupitelstvech.

(vž)

| Autor: MěV KSČM Brno | Vydáno dne 04. 09. 2016 | 2198 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek