Život a dění v Brně

Komunisté mluví do zdravotnické strategie Brna

Klub zastupitelů města Brna za KSČM využil jako první z klubů brněnské samosprávy výzvu 1. náměstka primátora Brna Daniela Rychnovského (KDU-ČSL) projednat v jeho kanceláři zdravotnický dokument, který předkládá do nadcházejícího úterního jednání Zastupitelstva města Brna.

Jde o podklad pro zdravotnickou strategii města. Šéf brněnského komunistického zastupitelského klubu Pavel Březa k výskledku jednání uvedl, že diskuse u náměstka byla věcná – Rychnovský vyložil komunistům některé své postoje a naopak. »Očekávali jsme, že strategie bude více zaměřena na rozvoj zdravotnických služeb v Brně s důrazem na odbornost v lůžkových i ambulantních zařízeních. Také, že řešení objektů zdravotnických služeb bude vycházet právě z odborných požadavků a že Brno bude garanovat rozsah zdravotnické péče v souladu se svou povinností. Vyšlo nám z toho, že materiál pro zastupitelstvo bude v současném stavu považován zaještě nehotový, otevřený. Podle nás některé věci je potřeba pojmout důkladněji nebo změnit váhu přístupu tak, aby odpovíval představě našeho klubu,«vysvětlil Březa.

Diskusní příspěvky komunistů byly přijaty s pochopením, protože se zakládají na kvalifikovaných zkušenostech.  »Jak dalece odborný tým náměstka Rychnovského s nimi dokáže pracovat, ukáže budoucnost. V dokumentunáměstka  pojmenovaná strategie z našeho pohledu strategií není. Zaměřuje se převážně na ekonomiku. Méně už na lékařskou odbornost. Komunisté naopak chtějí větší garance lékařské péče.«

Diskuse se vedla i k Úrazové nemocnici v Brně a její budoucnosti při poskytování zdravotnické péče, revitalizace městské polikliniky v Zahradníkově ulice a sociální i zdravotní péče pro seniory. Rovněž tak diskutovali legislativní nedokonalost a její neprovázanost. Dotkli se i problémů se zdravotními pojišťovnami.

Václav Žalud

| Autor: MěV KSČM Brno | Vydáno dne 04. 03. 2010 | 945 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek